madeleine er skjult; i kjærlighet
ung, naiv. liker kjærlighet. oslopike.
lørdag, oktober 13, 2007
gloria
du har kanskje sett den. du har kanskje sett den uten å helt tenke over den. i hvertfall ikke tenke ferdig, i de få sekundene før du må tenke på enten nationaltheatret eller slottsparken. men den ligger der, fint plassert på rundkjøringa på abelhaugen som trikkene krysser tvers over. oslos glorie.

det må tydeligvis ha vært noen som har lagt hodene i bløt, eller som har slått sammen to hoder eller som har lyse hoder, som har idemyldret, kanskje de var landskapsarkitekter i oslo, kanskje for sporveien, eller kanskje for vegvesenet. det er ikke godt å si. men en dag kom de lyse hodene på at det oslo trengte, det var verken ny opera eller flere kinoer, men bare en glorie. overhodet ikke stor nok til å rettferdiggjøre hele byen, men tenk hvilken effekt den ville ha på alle som benyttet seg av tretten- eller nittentrikken mellom nationaltheatret og slottsparken. det blir jo kanskje noen tusen i løpet av en dag. i løpet av et par år hadde man i tilfelle i antall vært gjennom hele stor-oslos befolkning. som altså hadde kjørt under glorien.

selv om jeg ikke tror denne glorien gjør stort, må jeg si at det er da en koselig tanke. litt lenger nedover mot oslo s ser man en hverdag man sjelden ville umiddelbart koblet til glorier og harpespill. dette kommer åpenbart an på øyet som ser, men likefullt. men. på abelhaugen veier de det opp igjen. abelhaugen har nemlig glorie.
posted by madeleine @ 00:18  
0 Comments:
Legg inn en kommentar
<< Home
 

...liker Jesus, matematikk, pus, venner, gutten min, god mat og det å være glad.

 
hva var det jeg sa?
tidsmaskin
sånn ellers -

hvis du har noe du ville ha sagt, send det til madeleii på ulrik.uio.no, foreksempel. som oftest er jeg nokså grei.

vinker