madeleine er skjult; i kjærlighet
ung, naiv. liker kjærlighet. oslopike.
mandag, oktober 27, 2008
"Lys!"
"Lys!" tenkte han, la oss kalle ham for Espen Nyli Skapland. Han var en kreativ sjel, hadde alltid likt seg best når han kunne bruke fantasien, og sette den inn i en form som hadde noe for seg. Realitetene hadde aldri trengt seg så hardt inn på ham, ganske enkelt. Det viktigste var det frie, det lekende mennesket. Han var svigermors drøm og et sjarmtroll av dimensjoner. Det var kanskje i større grad dette som hjalp ham gjennom videregående, og da verneplikten var unnagjort på de mest pasifistiske måter, hadde han tatt et valg. Arkitekt. Nei, han kom kanskje ikke ut fra ntnu med de beste karakterene, men han forestilte seg noe viktigere; å være kreativ leder.

Og det var nettopp i hans første store sjanse til å vise seg, at det var en, og bare en tanke som slo ham umiddelbart. "Lys!". Han sa det høyt, bygde opp slagord, rim, refreng, for å få de mer erfarne arkitektene med på ideen. "Jeg ser for meg... en yrende arbeidsplass. Energi! Folk er glade, folk trives. Og hvor får de energien fra? Glem kaffeautomat (/kakao-), glem treningsstudio i kjelleren, her får de energien direkte inn i jobbatmosfæren. Sola skal være sentrum!"

De kunne jo ikke annet enn å gi jyplingen lov til å prøve seg. Et stort bygg vokste opp ved Sogn i Oslo, med masse glassruter, for å slippe sola inn til sin rette plass. Espen Nyli Skapland var storfornøyd. Han visste han hadde gjort en forskjell.

Kontorarbeiderne kom i gang på sin nye arbeidsplass. Ting så ut til å være bra, Nyli Skapland følte dette var kanskje noe av det største han kom til å ha i sin portfolio. Bilder, slagordene og det overordnede temaet "Lys!".

Inntil han fant ut at kontorsjefens største utgift oktobermåned var svarte laken.
posted by madeleine @ 23:31  
3 Comments:
Legg inn en kommentar
<< Home
 

...liker Jesus, matematikk, pus, venner, gutten min, god mat og det å være glad.

 
hva var det jeg sa?
tidsmaskin
sånn ellers -

hvis du har noe du ville ha sagt, send det til madeleii på ulrik.uio.no, foreksempel. som oftest er jeg nokså grei.

vinker