madeleine er skjult; i kjærlighet
ung, naiv. liker kjærlighet. oslopike.
onsdag, desember 10, 2008
Sånn skal det gjøres!
Hvis det skulle skje deg at du kvelden før matteeksamen oppdager et emne du ikke har helt oversikt på:

- Bestem deg for å stå opp kanskje klokka seks dagen etter. Det går greit. Du klarer litt lite søvn.
- Klokka seks om morgenen smører du to knekkebrød, gjerne med nugatti, før du setter deg ned og kjører igang med regning. Det går fint. Du er våken nok.
- Hvis du også, mot formodning, skulle disponere en bil i tigerstaden, bruker du nettopp denne for å komme deg til eksamenslokalet, som ligger i et høl av et trafikkaos. Fordi du kan. Det går fint, du kræsjer ikke selv om du ikke får skrapet rutene tilstrekkelig. Og det er innmari kjedelig å skrape vinduene in the first place.
- Ikke ha med niste. Mat sinker deg bare. Kanskje godteri. Ikke for mye vann, da må du bare på do, og det har du heller ikke tid til. Det ordner seg, du har resten av dagen til å tisse.
- Jobb flittig med oppgavene, og finn løsningene.
- Bruk bilen og kjør ut for å spise med kollokvie/studievennene dine etterpå. Kanskje kjør til Majorstua, BilaBong, fordi der har de god mat til ikke altfor mye. Ta deg en cola. Du klarer deg på litt mindre penger enn du tror.
- Kjør hjem, fordi klokka bare er to og du har fortsatt reelle sjanser til å finne parkeringsplass. Men klokka to går det fint. Faktisk på omtrent akkurat samme stedet du sto.
- (Og nå det viktigste punktet:) IKKE SETT DEG NED. Kjøkkenstol går til nød, men hold deg langt unna alt som ligner en sofa eller seng. Da kommer du ikke til å komme deg ut.
- Nå kan du gjøre alle andre ting enn å tenke på neste eksamen som er om seks dager. Men ikke slapp for hardt av. Du kan for eksempel, hvis mitt lysende eksempel har fungert fint hittil;
- Sette lussekatt- og brøddeig.
- Bake lussekattene umiddelbart.
- Mens lussekattene hever kan du:
- Begynne å trille marsipan.
- Steke lussekatter.
- Dyppe marsipankuler i sjokolade.
- Bake brødene, og steke de.
- Støvsuge opp griset ditt.

- Litt etterpå er det endelig dags for avslapning. Jammen ligger ikke fasiten ute på indernettet alt! (Potensielt) syvognitti av hundre, det er helt okå. Omtrent på linje med dagsinnsatsen.

Slik, akkurat slik skal det gjøres, Madeleine!
posted by madeleine @ 20:24  
0 Comments:
Legg inn en kommentar
<< Home
 

...liker Jesus, matematikk, pus, venner, gutten min, god mat og det å være glad.

 
hva var det jeg sa?
tidsmaskin
sånn ellers -

hvis du har noe du ville ha sagt, send det til madeleii på ulrik.uio.no, foreksempel. som oftest er jeg nokså grei.

vinker