madeleine er skjult; i kjærlighet
ung, naiv. liker kjærlighet. oslopike.
søndag, juli 10, 2011
Kjerringtakter

Bildekilde: Wikipedia

Gutten min & jenta mi og egentlig en del flere påstår at jeg har blitt mer, vel, huslig, etter at vi overtok den nye flotte leiligheten. Jeg har lagt mye mer stolthet i matlagingen, glede i å lage ting riktig. Jeg koser meg hver gang jeg kommer på nye oppskrifter, noe både gutten og jenta til stadighet nyter godt av.

Del to av husligheten min baserer seg på bygge-rede-syndromet. Dette innebærer nøye utvelging av gardiner, og spesielt har jeg hengt meg litt opp i servise. Jeg har nemlig fire lyseblå frokosttallerkner, av serien "Grete" til Figgjo Flint, etter mormor. Mormor har 11 barnebarn, så disse frokosttallerknene er en av få ting jeg har fått derfra, og dermed blitt litt spesielle for meg. For kanskje et år siden supplerte jeg med et brødfat, og for to helger sider fant jeg tre dype tallerker på søndagsmarkedet på Birkelunden. Alt i lyseblått.

I helga var vi på hytta til farmor og farfar, og da jeg skulle lete etter en ekstra pute før sengetid, fant jeg noe helt annet i skapet. Du har kanskje gjettet det allerede. Grete-serien fra Figgjo, i litt odde antall, med noen kakk her og der og i gammelrosa, men dette hadde en historie, dette brukte pappa og tante da de var små, og her har det stått og støvet ned. Nok et brødfat, en fløtemugge og en melkemugge (!), tre kaffetallerkner, en sukkerskål uten lokk, fire eggeglass, tre kaffekopper og to kaffeskåler. I stor entusiasme fortalte jeg farmor og farfar om dette i dag tidlig, og det var jo klart jeg kunne få det med meg, og vet du hva historien var? Da farmor var gravid (eller "gikk med") pappa, så jobba hun på lønningskontoret. Hver dag hadde hun med seg tiøringer og sparte og sparte og kjøpte, litt etter litt, dette serviset. Tenk det. Det er fint å tenke på, det.

Grete fra Figgjo Flint finnes i lyseblå, gammelrosa, lysegrønn og lysegul. Nå er min onde plan å samle flere og flere helt til jeg har nok, mer enn nok. Jeg synes det er så innmari mye finere å bruke penger på noe sånt, og heller spe på litt på noe som har en historie, enn å kjøpe alt nytt.

Så nå har skatten fra farmor stått på stuebordet i et par timer mens jeg har beundret den.
posted by madeleine @ 17:37  
2 Comments:
 • At 11/5/12 11:43, Anonymous Anonym said…

  hei. ville bare si at "grete"serien finnes i hvitt og lysegrått også. og antagligvis en rosafarge til, mere laksefarget(sånn som på mocasettet)

   
 • At 13/9/13 16:53, Blogger Åpent^hus said…

  takk
  endelig fant jeg ut hva bruktfunnet mitt heter :)
  grete!

   
Legg inn en kommentar
<< Home
 

...liker Jesus, matematikk, pus, venner, gutten min, god mat og det å være glad.

 
hva var det jeg sa?
tidsmaskin
sånn ellers -

hvis du har noe du ville ha sagt, send det til madeleii på ulrik.uio.no, foreksempel. som oftest er jeg nokså grei.

vinker